Sunday, 27 January 2013

my closet

heyh heyh heyh...

pernah x korang ase yg closet korg tuh dh penoh dgn segala mcm baju pastuh korg still ade nafsu nk shopping lagi..??pfffttt~ ase mcm nk hantuk2 kan kepala kat dinding je kan..dah tau almari awok tuh dh penoh dgn baju but still nk shopping..kalo ade duit xpe jugak...ni MARA bg duit sume abes kat shopping je..pfffttt~ hahaha tulah diri farah ain yg sebenarnya..will never ever berhenti shopping even ade duit saving pon dia gune gak...jadah haremm seyh...

actually yer lah kan aku nk cter pasal tabiat sengal aku nie..aku ade byk baju yg baru beli n baru pakai sekali dua je..pastuh nafsu shopping aku smpy balik utk aku shopping benda lain plk..pfftt~ aku ni cepat muak dgn sesuatu aw..bila dah pakai baju tuh dua tiga kali terus ase muak n bosan smpy aku ckp mcm nie kat mama "ma, ain xde baju lah nk pakai"..padahal berderet baju yg di hanger kat dlm almari nie oii...n fyi almari aku adelah almari yg terbesar drpd sume almari yg ade kat umah nie..huhu grrr~ mama pon dh bising dgn ain supaya simpan duit tuh jgn nk shopping je...baju ain dh byk kot..puihh! farah ain roselan! bila ko nak start sedar erk..=.="

baju yg paling mahal aku penah beli adelah baju ini : 
dress : butik kwn ayah
handbag : Zahra
shawl : Zahra 
wedges : Marie Claire

baju nie aku beli kat butik kawan ayah..harge dia rm150 asenye..ni lah antara baju yg paling mahal aku penah beli with my own money(not exactly my own money..its MARA) haha cantik kan?mama kate aku nmpk kurus pakai baju nie..hehe =)


dress : butik kat PD
wedges : Marie Claire
tudung : kak najihah rosli 

baju yg nie pon agak mahal gak lah...aku beli sekali dgn jubah along kaler maroon..harge dia below rm200 gak lah..hikhokkk...=P


skirt : De' Myra Shop and Moddy
peplum leopard  : De' Myra Shop and Moddy 
wedges : Marie Claire 

ok utk yg nie plk...skirt n peplum leopard both aku beli kat Moddy..combine price for those dpt around rm100 jugaklah..hewhew itu belom kire kasot yg aku pakai ag tuh..harge xpyh ckplah mmg mahal..tp ayah yg yg bayar so xase mahal sgt k..haha pffftt~ 



utk yg ini aku bukan nk tunjuk pasal coret2 aidilfitri jadah tuh..haha aku nk tunjuk baju tuh..cantik kan??this baju kurung pon around rm100 above..aku pon xingat sgt lah..suke kaler dia,dusky pink n all the glitters yg ade kat baju kurung tuh..hehe =)


jeans : Diesel
top : Romp
pashmina : bought at Cameron Highlands

ok ignore this kinda shit picture just focus to the baju n jeans k..hoho both of the closet mahal gak lah..farah ain nie jenis yg pakai capai je barang n xtgk harge ponggg =.=" huhu i think both was around >rm150 hewhew 


flora cardigan : The Sister's Project
top : along's 
jeans : Applemints 
tudung : Zahra 
kasut : Summit
handbag : Esarli (i think) 

k, yg nie plk aku nk tunjuk part cardigan tuh..aku beli online..harge rm50..love the textile, the colours, the wavy and all lah..hoho jeans tuh plk Applemints..first jeans aku beli after my weight has reduced 6kg hoyehh! haha kasut opkos lah Summit..aku gile kan Summit oii..haha total around rm150 =) 

haha tudiaa aku show sume closet aku haihh..haha but not all lah..tp tulah, kebanyakkan closet aku sume branded sbb aku ni so typical in choosing baju aw...huhu but thats not means aku xpndg yg bundle or pasar malam or non-branded..byk je yg non-branded baju2 aku oii..hahaha so jgn lah sedap2 ase nk judge aku nie materialistik oiii...huhuh ape yg pasti aku seorang yg shopaholic..xboleh tgk baju n kasut konpem nk beli..pffttt~ huhu for my future husband, i'm really sorry coz u have a big spender wifey...i can't avoid this bad habit coz its fun!but its getting worst when my money getting 00000000 huhu btw,i love u my future husband..hehe =) 

xoxo..Farah Ain..

Sunday, 20 January 2013

little things bout ladies


ok, hari nie aku nk share something lah kan pade guys kat luar sane yg dok tertanya2 mcm mane perangai perempuan bila dh jatuh cinta...hahah org selalu akan ckp mkn xkenyang, mandi xbasah, tido xlena..alahai it was so old school ok...xdelah smpy mandi xbasah kan...kalo dh smpy kena mandi wajib tuh opkos lah kena mandi smpy basah...haha shit! =D there you go some list how we, ladies action when fall in love...=) 

**opkos lah dia akan selalu call or msj mamat tuh oii...dh kate syg, msty lah nk tau dia buat ape, dh makan ke belom...dlm erti kate lain care pasal dia...yeahh! itu tanda nya kami dh start syg anda yer wahai lelaki...

**buat pape je msty teringatkan dia..haha cannot be deny lah kan...even tgh mkn, mandi, tgk tv, sidai baju lah sume msty dok teringatkan dia...siap mimpi2 ag..haha perghh~ dh tahap angau dh kalo gtuh oii..haha 

**akan masakkan something utk si dia..hehe org kan pernah ckp melalui masakan lah kita boleh express kan ase syg kite pada semua org...kire kite msk dgn kasih syg lah gtuh hehe..mcm aku..aku suke masak...n always upgrade my cooking skill for someone i love..hohoho ^..^ lagi satu lelaki kan suke pompuan yg pandai masak..so, pompuan jgn malas ke dapurnye..=)

**xtau nk pakai baju ape bila mau kuar same2...haha selalu berlaku pada perempuan2 yg sedang kemaruk bercinta yer...smpy berjam2 dok melanguk depan wardrobe sbb xtau nk pakai baju ape..mcm pilih ikan kat pasar lamenyer...haha aku pon selalu je mcm tuh...contohnya nak kuar dating pukul 2pm, pukul 10am dh bgon, siap2, pilih baju tudung sume..haha sengal! 

**akan timbul ase jeles bila tgk dia dgn pompuan lain..pompuan nie hati dia lain sikit...kami xsuke berkongsi...n even nobody love to be share kan...so guys should be more understand bout girl's feeling...jgnlah dok kuar dgn pompuan lain, gedik2 dgn pompuan lain..at least tau lah batas2 yer bila awak tuh dh ade gf yer...hati kami mudah terusik..take note bout that..

**rindu bila berjauhan..yeahhh!yg nie lah yg paling common sekali kan...bila dok jauh,makinlah kerap call n msj sume kan sbb dh terlalu rindu...xsbr nk jmpe..ase mcm sehari tuh xjmpe hati ase resah je..haha ok, that was so jiwang!!=D 

**menangis pasal lelaki tuh...aku xtau lah most girls mcm nie ke x..tp kalo aku thats totally true...sbb pompuan selalu pkr jauh dlm sesuatu hubungan tuh...until one moment bila dh terlampau pkr and that guy x bg feedback yg baik ke, sure dia akan nangis...again,aty pompuan kan cepat tersentuh...dia boleh nangis tanpa sebab..huhu sad thing..="(

**everything yg nak di beli msty nk beli yg kapel set punyer..hahaha guys, kami suke sesuatu yg pasti aw...thats y kami suke beli everything yg look like couple things, mcm t shirt, keychain, kasut, pencil, notebook n mcm2 ag lah..sbb kami nk sume org tahu yg kami syg anda..hoho =D

**akan letak pic laki tuh as wallpaper...hoho betul kan ladiessss!??! aku pon selalu buat mcm tuh oii..sbb dh syg kat dia, ase tenang je bila tgk pic dia kat wallpaper kita...haha this cannot be deny k..absolutely relate sgt..hoho 

**last but not least, mention bout you to our familiessss that we are in love with you! <3 <3

xoxo..Farah Ain..

Wednesday, 2 January 2013

CONFESSIONS OF 2013.....


i do love him, i do miss him, i do care about him..

dialah kawan, dialah sahabat, dialah tempat aku mengadu, dialah tempat aku menangis, dialah tempat aku ketawa, tempat aku share cerita hidup aku dengan dia...dialah jugak tempat aku bermanja, dialah tempat aku luahkan segala2nya..dia adelah DIA...aku xnk mention sape "dia" itu..biar dia sndr yg tahu dialah yg aku maksudkan..tp yang pasti dia adelah lelaki..korg pon dh nmpkkan starting for my entry aku tulis "HIM" so konpem2 lah lelaki ok...hurmmm~ 

sume org ade bg pendapat masing2 tentang aku dgn dia..ade yg positive and ade yg negative..but aku terime sume idea2 diorg tuh..lagi2 mama...semua cerita pasal hidup aku, aku share dgn mama..so, no more secret between me n mama...mama tau aku selalu sedih, nangis, ketawa, happy..mama tau dengan sape aku berkawan..mama tau aku xsuke org tuh, aku syg org tuh, aku benci org tuh..sume mama tau...mama bg nasihat, cari org yg sygkan kite, bukan kita yg terhegeh2 sygkan dia tp dia xde perasaan pape pon kat kita..alahai...sentap dgn ayat tuh ok...Zzzz~ 

aku ade byk pengalaman bercinta...farah ain, mase kecik2 pon dah start gatal bercinta..pfffttt~ tp aku paling suke mase aku darjah 6..bf aku dulu usha aku pakai surat...hari2 mase aku dtg kelas je,msty dpt surat yg penuh dgn highlight mcm2 warna and bau perfume kat surat tuh..hehe so sweet...tiap2 pagi ok! sungguh lah romantik itu budak..parents kitorg saling kenal,abg dia pon kawan along..so dh mmg sgt2 kenal..but hubungan xlame pon...ade betina sailang bf i tuh..pffttt~ amiklah,xheran pon...hahaha another confession is, until today aku still simpan ag sume surat2 and hadiah2 mamat tuh bg kat aku...sbb cara dia usha aku tuh romantik and sweet sgt..haha but now even dia ex aku pon, aku kwn baik ag dgn dia...siyesly xde pape perasaan pon dgn dia now...just anggap dia as my bestfriend..hewhew =P

then bila masuk sekolah menengah plk,lain plk cternyer...mase aku form 2 asenyer, aku dpt tau aku ade secret admire...mmg dah lame perasaan budak tuh asyik usha aku je dari jauh, tp xnak lah pkr pape takut org ckp aku perasaan plk nnti hahah =D short of the story,aku dpt satu kalung rantai silver, buah dia bentuk bulat,full with batu2 putih lah gtuh..cntik sgt!nk tau x aku dpt daripada sape??drpd seorang mamat cina!waahhhh~ aku ade secret admire cina seyh..!hot jugak aku time sekolah dulu erk?hehehe dia siap bg surat kat aku,dia ckp "farah ain,i love you!" haha jiwang siyot mamat cina nie..hahaha aku xbalas pape just say 10q je time jmpe dia..hehe mamat tuh mcm psycho lah, takot aku dowh..pape je yg melibatkan aku msty dia ade...pergghh~ untung seyh aku..haha another confession is aku still simpan ag rantai yg budak cine tuh kasi coz it looks lovely! =) hehe time form 4 n form5 dia same kelas dgn aku..but aku xlyn dia langsung..aku minat lin yang time tuh,so tuh yg xlyn dia tuh..haha sorry!i suke lin yang lorhh...budak2 kelas pon suke kenekan aku dgn lin yang..lin yang pon layan je..haha sengal! hehe =)

mase form 4, akhir tahun aku kenal dgn jiran blkg umah aku nie...ingat lagi cara dia usha aku..haha xperlah, tuh biarlah rahsia..kami berdua je yg tahu...biar jadi kenangan indah antara kami berdua..hehe tp hbgn kami tuh xlame..terputus tgh jln...sbb nyer?mgkin xde sefahaman antara kami, so better jadi kwn..aku kuatkan diri aku, yakinkan diri aku yg sedia lemah nie...xpyh dok pkr sgt dgn sape aku nk bercinta sekarang nie..berdoa byk2 supaya Allah tunjukkan sape yg akan benar2 menjadi pilihan aku, sekaligus jadi future husband aku..siyesly mmg aku xpkr dgn sape aku nk bercinta skunk sbb masih ase diri nie xlyk utk bercinta lgi..tp lumrah hidup manusia kan..sure bila dok sorg2 tuh msty akan pkr pasal nasib diri, jodoh, segalanya lah...yer, aku xbetah utk hidup sendirian..i need a partner..sape?masih mencari n masih berdoa pada Allah utk tunjukkan sape jodoh aku...xletak harapan yang tinggi..yg pntg dia xtinggal solat..lelaki mcm tuh lah yg sebenar2nyer yg layak utk menjadi ketua keluarga =") 

mmg entry nie aku khas kan utk cerita pasal kisah cinta aku kan??pakkyyyuuuuu! haha nak bace, sila lah bace, xnak bace, sila lah blahh..10q haha now aku tgh sebok dok layan cter setia hujung nyawa kat tv3..hehe cter tuh sweet..tp bila bace sinopsis cerita tuh, mcm xbest plk..alahai..kesengalan melanda di sini yer =.=" another confession is aku suke kan someone..kbai! 

xoxo..Farah Ain..