Wednesday, 2 January 2013

CONFESSIONS OF 2013.....


i do love him, i do miss him, i do care about him..

dialah kawan, dialah sahabat, dialah tempat aku mengadu, dialah tempat aku menangis, dialah tempat aku ketawa, tempat aku share cerita hidup aku dengan dia...dialah jugak tempat aku bermanja, dialah tempat aku luahkan segala2nya..dia adelah DIA...aku xnk mention sape "dia" itu..biar dia sndr yg tahu dialah yg aku maksudkan..tp yang pasti dia adelah lelaki..korg pon dh nmpkkan starting for my entry aku tulis "HIM" so konpem2 lah lelaki ok...hurmmm~ 

sume org ade bg pendapat masing2 tentang aku dgn dia..ade yg positive and ade yg negative..but aku terime sume idea2 diorg tuh..lagi2 mama...semua cerita pasal hidup aku, aku share dgn mama..so, no more secret between me n mama...mama tau aku selalu sedih, nangis, ketawa, happy..mama tau dengan sape aku berkawan..mama tau aku xsuke org tuh, aku syg org tuh, aku benci org tuh..sume mama tau...mama bg nasihat, cari org yg sygkan kite, bukan kita yg terhegeh2 sygkan dia tp dia xde perasaan pape pon kat kita..alahai...sentap dgn ayat tuh ok...Zzzz~ 

aku ade byk pengalaman bercinta...farah ain, mase kecik2 pon dah start gatal bercinta..pfffttt~ tp aku paling suke mase aku darjah 6..bf aku dulu usha aku pakai surat...hari2 mase aku dtg kelas je,msty dpt surat yg penuh dgn highlight mcm2 warna and bau perfume kat surat tuh..hehe so sweet...tiap2 pagi ok! sungguh lah romantik itu budak..parents kitorg saling kenal,abg dia pon kawan along..so dh mmg sgt2 kenal..but hubungan xlame pon...ade betina sailang bf i tuh..pffttt~ amiklah,xheran pon...hahaha another confession is, until today aku still simpan ag sume surat2 and hadiah2 mamat tuh bg kat aku...sbb cara dia usha aku tuh romantik and sweet sgt..haha but now even dia ex aku pon, aku kwn baik ag dgn dia...siyesly xde pape perasaan pon dgn dia now...just anggap dia as my bestfriend..hewhew =P

then bila masuk sekolah menengah plk,lain plk cternyer...mase aku form 2 asenyer, aku dpt tau aku ade secret admire...mmg dah lame perasaan budak tuh asyik usha aku je dari jauh, tp xnak lah pkr pape takut org ckp aku perasaan plk nnti hahah =D short of the story,aku dpt satu kalung rantai silver, buah dia bentuk bulat,full with batu2 putih lah gtuh..cntik sgt!nk tau x aku dpt daripada sape??drpd seorang mamat cina!waahhhh~ aku ade secret admire cina seyh..!hot jugak aku time sekolah dulu erk?hehehe dia siap bg surat kat aku,dia ckp "farah ain,i love you!" haha jiwang siyot mamat cina nie..hahaha aku xbalas pape just say 10q je time jmpe dia..hehe mamat tuh mcm psycho lah, takot aku dowh..pape je yg melibatkan aku msty dia ade...pergghh~ untung seyh aku..haha another confession is aku still simpan ag rantai yg budak cine tuh kasi coz it looks lovely! =) hehe time form 4 n form5 dia same kelas dgn aku..but aku xlyn dia langsung..aku minat lin yang time tuh,so tuh yg xlyn dia tuh..haha sorry!i suke lin yang lorhh...budak2 kelas pon suke kenekan aku dgn lin yang..lin yang pon layan je..haha sengal! hehe =)

mase form 4, akhir tahun aku kenal dgn jiran blkg umah aku nie...ingat lagi cara dia usha aku..haha xperlah, tuh biarlah rahsia..kami berdua je yg tahu...biar jadi kenangan indah antara kami berdua..hehe tp hbgn kami tuh xlame..terputus tgh jln...sbb nyer?mgkin xde sefahaman antara kami, so better jadi kwn..aku kuatkan diri aku, yakinkan diri aku yg sedia lemah nie...xpyh dok pkr sgt dgn sape aku nk bercinta sekarang nie..berdoa byk2 supaya Allah tunjukkan sape yg akan benar2 menjadi pilihan aku, sekaligus jadi future husband aku..siyesly mmg aku xpkr dgn sape aku nk bercinta skunk sbb masih ase diri nie xlyk utk bercinta lgi..tp lumrah hidup manusia kan..sure bila dok sorg2 tuh msty akan pkr pasal nasib diri, jodoh, segalanya lah...yer, aku xbetah utk hidup sendirian..i need a partner..sape?masih mencari n masih berdoa pada Allah utk tunjukkan sape jodoh aku...xletak harapan yang tinggi..yg pntg dia xtinggal solat..lelaki mcm tuh lah yg sebenar2nyer yg layak utk menjadi ketua keluarga =") 

mmg entry nie aku khas kan utk cerita pasal kisah cinta aku kan??pakkyyyuuuuu! haha nak bace, sila lah bace, xnak bace, sila lah blahh..10q haha now aku tgh sebok dok layan cter setia hujung nyawa kat tv3..hehe cter tuh sweet..tp bila bace sinopsis cerita tuh, mcm xbest plk..alahai..kesengalan melanda di sini yer =.=" another confession is aku suke kan someone..kbai! 

xoxo..Farah Ain..

No comments:

Post a Comment