Thursday, 16 May 2013

done with semester 4 bebeyhh!

Faghah Ayien

a girl that have a dream for having a prince and have a happy ending love story like in the fairy tale.. Cinderella, Snowhite, Rapunzel were just a fairy tale..

alhamdulillah..finally selesai sudah semester 4 diploma aku...just tinggal lagi 2 semester where sem 5 aku akan menghadapi FYP (Final Year Project) n sem 6 aku akan start LI (Latihan Industri)..perghh~ sounds so ngeri okenggg~ aku xpernah nk bygkan diri aku nie akan smbung study chemical engineering nie...ko ingat course nie senang??perghhh~ payah dowhhh! sape yg berhati cekal n tabah je yg mampu hadapi course nie smpy dia mampu dptkan DL..hoho alhamdulillah aku dpt ase dpt Anugerah Dekan mase sem1 dulu..pointer aku lebih 3.5...siap ade dinner bagai utk budak2 DL mase sem3 arituh..aku pon xtentu arah cr baju nk pki utk dinner tuh..mama siap dtg hantar baju kurung kat aku bape helai tah..smgt anak dia nk naik pentas nak amik anugerah dekan kan..hehehe maa, DL ain tuh ain bagi mama n ayah..plzz be proud with me..ain xpernah nk buat mama n ayah berbangga dgn ain..buat mama n ayah risau, nangis pasal ain ade lah..huhuhu sorry parents..="( k stop sedih2 k..aku nak cter..bg aku killer subject utk dis sem adelah fudmicrobes n fudanalysis...aku leah menghafal siaaa~ since sekolah menengah dulu, bio aku xpernah lulus n xpernah dpt A lah...bape kali aku lari padang, kene duduk seat depan sekali lah, kene tengking dgn cikgu hema tuh sbb bebal sgt pasal bio nie..aku bukan nak sgt pon amik bio nie...mama n along yg soh..lagipon kat sekolah aku kelas bio adelah the top 3 classes aw..so, aku pon nk gak dikategorikan budak pandai tapi yg sebenarnye bangang =.=" tp time kat sekolah dulu mmg aku antara yg paling terer maths lah...hahaha dh menghafal aku failed, mengira lah yg laju oii..hehehe ok, comeback to the story bout the killer subject k...fudmicrobes byk study pasal good and bad miroorganisms n bacteria fungi lah bagai..byk dowh aku belajar pasal bacteria dlm mknn nie...prefer minum yakutl dr minum vitagen sbb bacteria baik dlm vitagen sikit, dia xde mknn yg cukup utk bacteria kat dlm perot kita (tah mcm mane ayat prof manan tah hahah) yakult adelah susu kultur yg sgt2 baik =) hehehe so now bila aku dh tahu pasal yakult tuh, bial g supermarket je, nmpk hin or along amik vitagen terus aku sekolah kan diorg kat ctuh jugak..hahah jgn minum vitagen, xelok! haha tercengang diorg dgr ceramah aku kat ctuh haha =D then aku belajar pasal mcm mane nak buat donut lah, roti lah, cheese lah, yogurt lah..mcm2 lah oii hahah one big information yg aku belajar kan..lecturer aku ckp jgn makan kicap jalen..why?? aku xtahu nk explain camno kat korg...huhu maaflah yer..so, mknah kicap lain seperti ABC or kipas udang hehe =) mmg interesting bljr microbes nie tapi bila smpy nk jwb time exam, otak korg kene betol2 out of the box..soalan dia merangkumi hal2 sekeliling kita aw..huhu tuh yg aku xboleh nk relate tuh.so farah ain..u still not be able to be a chemical engineer lah dehhh -.-" fudanalysis...aku bljr balik benda2 yg sem2 punyer...hplc, aas, uv-vis, pastuh protein, crude fiber lah bagai..bosan dowhhh~ xberminat utk menghafal sume jadah harem tuh...=.=" aku sgt2 down sem nie sbbkan subjects lh..sume menghafal..aku sumpah xsuke.hurmmm~ now aku masih dok pikir kalo nk sambung degree nnti aku nk amik course ape? huhu xmau food! such a boring lah baby! hurmm~ nk amik process takut xboleh bwk coz sgt2 hardcore kan...huhuhu so, nnti lah yer..abeskan diploma dulu then baru pkr nak smbg degree amik course ape n kat mane k..hohoho klah blog..gua dh penat nk menaip panjang bebenau  nie..lapau dowhhh~ jom kita mencekik! haha daaaa~ =) 


No comments:

Post a Comment